Ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών – Εκπαιδευτική επίσκεψη

Πρόσφατα το Σχολείο μας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ένα σημαντικό ελληνικό μουσείο με εκθέματα που προέρχονται από ανασκαφική δραστηριότητα στη Βοιωτία και καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο από την Παλαιολιθική εποχή έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους με χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ.

Μια πολύ καλή επιλογή εκπαιδευτικής εκδρομής που ο Σύλλογος Διδασκόντων έφερε στο Σχολείο μας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου – Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Βικιπαίδεια

 

Advertisements
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Coming Soon – Νέα Δράση

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, συνεχώς δραστηριοποιείτε παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε χρόνιες ανάγκες του Σχολείου μας αλλά και της εκπαιδευτικής εξέλιξης. Γνωρίζοντας ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του Σχολείου μας, κινείτε με μεθοδικότητα για την επίτευξη οποιοδήποτε στόχου θέσει. Υποστηρίζει ότι όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σε όλα τα επίπεδα της ζωή μας. Με αυτό τον τρόπο σας προετοιμάζει για μια δράση που έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας και η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι διαδικτυακά τόσο στο ιστότοπο όσο και στην σελίδα του Facebook για να διαβάσετε την ανακοίνωση όταν αναρτηθεί. Η δράση αφορά την Τεχνολογία.

Δημοσιεύθηκε στην 28η Οκτωβρίου,Παιδεία

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία

28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;

Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του ’40 ή Έπος του ’40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας από τις Γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941. Τη στιγμή της γερμανικής εισβολής, ο Ελληνικός στρατός είχε προελάσει στα Αλβανικά εδάφη, ως αποτέλεσμα της μέχρι τότε αποτελεσματικής αντιμετώπισης των Ιταλο-Αλβανικών δυνάμεων. Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η άρνηση της Ελλάδας εορτάζεται στην Επέτειο του Όχι.

Δείτε περισσότερα για την Ιστορία της 28η Οκτωβρίου 1940.

Η Βέμπο τραγουδά

Στίχοι: Γιώργος Θίσβιος
Μουσική: Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του
και τη σκούφια την ψηλή του,
μ’ όλα τα φτερά,
και μια νύχτα με φεγγάρι
την Ελλάδα πάει να πάρει,
βρε, το φουκαρά!

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Τον τσολιά μας τον λεβέντη
βρίσκει στα βουνά
και ταράζει τον αφέντη
τον μακαρονά.

Αχ, Τσιάνο, θα τρελαθώ Τσιάνο,
με τους τσολιάδες ποιος μου είπε να τα βάνω.

Αααααααααααααχ.

Ξεκινάει την άλλη μέρα,
μα και πάλι ακούει «Αέρα»
από τον τσολιά,
δρόμο παίρνει και δρομάκι
και πηδάει το ποταμάκι,
ξέρει τη δουλειά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Τρώει τις σφαίρες σαν χαλάζι από τον τσολιά,
κι όλο στρατηγούς αλλάζει για να βρει δουλειά.

Αχ, Τσιάνο, θα τρελαθώ Τσιάνο,
και στείλε γρήγορα τα μαύρα μου να βάνω.

Αααααααααααααχ.

Στέλνει ο νέος Ναπολέων
μεραρχίες πειναλέων
στο βουνό ψηλά,
για να βρουν τον διάβολό τους
κι ο στρατός μας αιχμαλώτους
τσούρμο κουβαλά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Και οι Κένταυροι οι καημένοι,
βρε τι τρομερό,
νηστικοί, ξελιγωμένοι
πέφτουν στο νερό.

Αχ! Γκράτσι, να μη σε δω Γκράτσι,
γιατί σε κάρβουνα αναμμένα έχω κάτσει.

Αααααααααααααχ.

Τρέχουν σαν τρελοί στους βράχους
κι από μας και τους συμμάχους
τρώνε τη κλωτσιά,
και χωρίς πολλές κουβέντες
μπήκαν Έλληνες λεβέντες
μεσ’ τη Κορυτσά.

Ωωωωωωωωωωωωωχ.

Μέσα στ’ Αργυρόκαστρο εμπήκε το χακί
και σημαία κυματίζει τώρα Ελληνική,
Αχ! Τσιάνο, θα σκοτωθώ Τσιάνο,
γιατί σε λίγο και τα Τίρανα τα χάνω.

Και ‘πάθαν οι καημένοι
μεγάλη συμφορά,
κι η Ρώμη περιμένει
κι εκείνη τη σειρά.

Αααααααααααααχ.

Πληροφορίες: Βικιπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Δραστηριότητες Σχολείου 2017-2018

Αγαπητοί γονείς,

Όπως έχει ήδη μοιραστεί σε όλα τα παιδιά του Σχολείου έγγραφη ενημέρωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου, διοργανώνει δυο νέες δραστηριότητες για την φετινή σχολική χρονιά, εργαστήρια θεατρικής – συναισθηματικής αγωγής με θεατρικό παιχνίδι κα, καθώς επίσης και μαθήματα σκάκι.

Οι μέρες και ώρες έχουν ως εξής:

Ημέρα Δραστηριότητα Ώρες
16:00-17:30 17:30-19:00
Τρίτη Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρική και συναισθηματική αγωγή

Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Α΄, Β΄, Γ΄
Ημέρα Δραστηριότητα Ώρα
Τετάρτη Σκάκι 16:00-17:00

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει το παιδί του στις φετινές δραστηριότητες μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην δήλωση που δόθηκε και να την προσκομίσει σε ένα από τα μέλη του Συλλόγου έως τις 25/10/2017. Οδηγίες και περιγραφή σχετικά με τα εργαστήρια θεατρικής – συναισθηματικής αγωγής έχουν επίσης μοιραστεί μαζί με την δήλωση.

Κόστος συμμετοχής ανά δραστηριότητα – 12 ευρώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: κα Ντίνα Τσάγκαρη – 6972835011 ή κα Μαρία Θεοδώρου – 6982303458

Με τιμή το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Οκτωβρίου

Δράση – Εγκατάσταση ενσύρματου κουδουνιού

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει για μια ακόμα δράση του που στέφθηκε με επιτυχία. Μετά από λεπτομερέστατη καταγραφή των αναγκών του σχολείου κατά την περσινή μας θητεία και λαμβάνοντας υπόψιν στατιστικά και απόψεις για πολλά θέματα που απασχολούν την σχολική μας μονάδα, στοχεύσαμε να υλοποιήσουμε μια τεχνολογική δράση, την πλήρη εγκατάσταση ενσύρματου κουδουνιού στην κεντρική πύλη της σχολικής μονάδας.

Αντιμετωπίζοντας αυτό το χρόνιο πρόβλημα της μη παροχής ενός μέσου ειδοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού για την παρουσία ενός επισκέπτη στο Σχολείο, την αναμονή των γονιών μέχρι να υπάρξει εσωτερική ανταπόκριση, βάλαμε σκοπό με μεράκι και επιμονή για να συγκεντρωθεί το αντίστοιχο κόστος της όλης δράσης.

Από εδώ και στο εξής το σχολείο μας παρέχει και αυτή την δυνατότητα, αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες δεδομένες καταστάσεις και επιλύοντας ένα από τα θέματα της σχολικής μας μονάδας.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις που ακολουθούν.

Με τιμή το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό υλικό για τις τάξεις του Δημοτικού

Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, δείτε το νέο Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας inschool. Δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις ενότητες των βιβλίων της γλώσσας και των μαθηματικών. Ψηφιακό υλικό, παιχνίδια, φύλλα εργασίας και ασκήσεις είναι ένα μέρος αυτού του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο εμπλουτίστηκε πρόσφατα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ψηφιακό Σχολείο που περιλαμβάνει η ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Συνδρομές Σχ. έτους 2017-2018

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τον πρώτο χρόνο δράσης μας και τις συνολικές προσπάθειες που έγιναν με σκοπό τα παιδιά μας να έχουν ένα άρτιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, φέτος διανύουμε την 2η χρονιά μας ως Σύλλογος.

Σας ενημερώνουμε για την απόφαση που πήρε ο Σύλλογος να μειώσει τη συνδρομή για το κάθε παιδί, στοχεύοντας να βοηθήσουμε πολλές οικογένειες και να τους ελαφρύνουμε από τον οικογενειακό τους βάρος.

Με αυτό τον τρόπο η συνδρομή διαμορφώνεται ως εξής:

  • για (1)ένα παιδί είναι 5€
  • για (2)δύο παιδιά και άνω είναι 8€.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για να στηρίξει κάθε ανάγκη που προκύπτει την τρέχουσα σχολική χρονιά. Θα μπορείτε να δείτε από το διαδίκτυο, όλες μας τις περσινές δράσεις εγγράφως αλλά και σε μορφή video, για να έχετε μια πλήρη ενημέρωση.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με τιμή το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Η Ειρήνη Αϊνδιλή στο Σχολείο μας

Μία όμορφη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στα Δύο Δέντρα, το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, αφού στο σχολείο τους κατέφθασε η Ειρήνη Αϊνδιλή, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, στο Σίδνευ.

Την επίσκεψη της Ειρήνης οργάνωσε καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Δήμητρα Λεοντιάδου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Ολυμπιονίκης, αφού πρώτα  ενημέρωσε τα παιδιά για τα οφέλη του αθλητισμού, επεσήμανε πόση μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς επίσης και τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού.

Μάλιστα αποκάλυψε και ένα δυσάρεστο περιστατικό την ημέρα του αγωνίσματος, που γνώριζαν μόνο λίγα άτομα. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως λίγα λεπτά πριν ολοκληρώσουν την συμμετοχή τους, ένιωσε ξαφνικά έναν αφόρητο πόνο στο πόδι, που αποδείχτηκε μετά ότι ήταν σπάσιμο, με κίνδυνο τον αποκλεισμό τους από τους αγώνες.

Ωστόσο, όπως τόνισε η Ειρήνη, η μεγάλη της επιθυμία για διάκριση με τα εθνικά χρώματα και το πείσμα της την έκαναν να ξεπεράσει τον αφόρητο πόνο και να συνεχίσει φτάνοντας, εκείνη και η ομάδα της, την Ελλάδα στην 3η θέση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στην Ολυμπιονίκη και να ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση.

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ όπως αναρτήθηκε στην Ευβοϊκή Γνώμη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής στο Μαραθώνιο λήγει σήμερα!

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο, οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν σήμερα Τετάρτη 4/10/2017 μέχρι αργά το βράδυ.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει την διαδικασία της δήλωσης συμμετοχής, θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό τους με την αναγραφή και του ονόματός τους.

Η διάθεση των αριθμών, τσιπάκια χρονομέτρησης κ.α. θα γίνεται από το Σάββατο 7/10/2017 το πρωί, από τα γραφεία του ΔΟΑΠΠΕΧ, στην είσοδο του Δημαρχείου στην παραλία (Φαρμακίδου 15).

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό προσωπικό για το έτος 2017-2018

Δείτε ΕΔΩ το εκπαιδευτικό προσωπικό για το έτος 2017-2018.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Chalkida Bridges Marathon – ΤΡΕΧΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ – ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παρέμβασης διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας, «4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» «Chalkida Bridges Marathon», από το ΔΟΑΠΠΕΧ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας) τον ΣΕΓΑΣ, την Τ.Ο. Ε.Α,Σ. ΣΕΓΑΣ Αν Στερεάς & Εύβοιας ,τους σύλλογους στίβου του Δήμου Χαλκιδέων και σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης»
Ο αγώνας για πρώτη φορά έχει επίσημα ενταχθεί στο καλεντάρι και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έχει την επίβλεψη και πιστοποίηση των διαδρομών.

Παιδικός αγώνας 1 Χλμ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Δημοτικών – Γυμνασίων(αγοριών – κοριτσιών) 1 ΧΛΜ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:45 π.μ. για τα Δημοτικά
και στις 10:30 π.μ. για τα γυμνάσια.
Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας
Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα)
για τα Γυμνάσια Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Προεγγραφές : δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου σας με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί οι εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:30) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά πατώντας ΕΔΩ

Διαφημιστικό trailer του αγώνα

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Καλό Μήνα – Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης, ή Οχτώβρης, η Τρυγομηνάς είναι ο δέκατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Επειδή το πιο σημαντικό δώρο του Οκτωβρίου στους γεωργούς είναι οι πολλές βροχές του, γι’ αυτό σε πολλά μέρη ονομάζεται «Βροχάρης», αλλά και μήνας της σποράς, εξ ου και τα ονόματα «Σποριάτης», «Σποριάς» και «Σπαρτός».

Πληροφορίες Βικιπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Παιδεία

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Ο αθλητισμός μπορεί να σε κάνει νικητή μέσα από τα μονοπάτια της ζωής.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Μέσα από οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων, οι μαθητές θα διαπιστώσουν πως η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα θα αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Εγκύκλιος

Ας θυμηθούμε και την επιλογή του μενού Αθλητικές Δραστηριότητες πατώντας ΕΔΩ.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Ο Αγιασμός του Σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα  09:30, στην αυλή του σχολείου.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Καλό Μήνα – Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτες (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Περιλαμβάνει 30 ημέρες. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ ου και η ονομασία του. Ο λαός μας συνηθίζει να λέει πως: «Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνας». Oι καιρικές, όμως, συνθήκες που επικρατούν συνήθως τον Σεπτέμβριο δεν μας επιτρέπουν να το πιστέψουμε! Γιατί, παρ’ όλο που υποτίθεται ότι με την έλευση του Σεπτεμβρίου αρχίζει το φθινόπωρο, κάθε χρόνο φαίνεται ότι ακόμη και σε όλη τη διάρκεια του μήνα το καλοκαίρι καλά κρατεί. Ο καιρός όμως σιγά-σιγά αρχίζει ν’ αλλάζει και να μας προετοιμάζει για τον επερχόμενο χειμώνα. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, ξεκινάει επίσημα και το φθινόπωρο, με την άφιξη του Ήλιου στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο της τροχιάς του στις 22 του μήνα.

Πληροφορίες: Βικιπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018.

Για τους μαθητές το σχολικό έτος αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους (2018). Για τους εκπαιδευτικούς, το διδακτικό έτος αρχίζει την Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Κώστας Μπακογιάννης: Κάνουμε τον δικό μας αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει αξιοπρεπώς, όπως του αξίζει!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την παροχή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού.

Με αφορμή αυτή την δράση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ας διαδώσουμε όλοι σε όσους ξέρουμε πως έχουν ανάγκη ότι αρχίζει η παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για την αγορά σχολικών ειδών, σε παιδιά της Α’ τάξης του Δημοτικού της Στερεάς Ελλάδας και τις οικογένειές τους. Είναι η δράση Αρχή…ΖΩ! που υλοποιούμε με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Με αυτή, αλλά και με άλλες δράσεις, λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις κοινωνικές ανισότητες και κάνουμε τον δικό μας αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει αξιοπρεπώς, όπως του αξίζει!

Δείτε προηγούμενη ανακοίνωση ΕΔΩ.

Αφίσα αρχή…ΖΩ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού

Την παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα». Πρόκειται για βοήθημα προς γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη δημοτικού του νέου σχολικού έτους (2017-2018), σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή ενός «Κουπονιού αγορών» (Voucher) για την αγορά σχολικών ειδών, αξίας εξήντα ευρώ (60€), για κάθε παιδί τους.

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι η παροχή του συγκεκριμένου βοηθήματος αποτελεί μία από τις δράσεις της «Γέφυρας» και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). » Η «Γέφυρα» είναι συνδετικός κρίκος για όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και για κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη στήριξή μας» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δομή παρέμβασης με ένα πλήθος δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή αρχή, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

«Η συγκεκριμένη δράση, της παροχής οικονομικού βοηθήματος, «Αρχή…ΖΩ!», είναι για εμάς μία από τις πιο σημαντικές του προγράμματος. Είναι απαραίτητο, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον, να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Στόχος μας, με όλες αυτές τις δράσεις, είναι να μην αισθάνεται κανένα παιδί αποκλεισμένο. Να έχει όλες τις ευκαιρίες και τις υγιείς συνθήκες που πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά της Στερεάς και οι οικογένειές τους. Είτε με τα σχολικά γεύματα, είτε με τις δομές και τις υπηρεσίες μας, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε η παρουσία μας δίπλα σε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται να είναι άμεση αλλά και ουσιαστική, να κάνουμε πράξη την κοινωνική συνοχή. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και την άψογη συνεργασία.» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Η  Πρόσκληση για την ένταξη των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 ημερών (από την 24/08/2017 έως 4/9/2017), ενώ η Δράση θα ολοκληρωθεί έως 31/10/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για την Χαλκίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα γραφεία: Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα 341 00, Τηλ: 2221353800

Αφίσα αρχή…ΖΩ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Ιουλίου

Video Συλλόγου Γονέων – 1ος Χρόνος Δράσης

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την δημιουργία ενός Video για τον πρώτο χρόνο δράσης και τους στόχους του Συλλόγου Γονέων που έφερε εις πέρας με επιτυχία.

Συνεχίζοντας με αγάπη και μεράκι να δημιουργούμε και να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες, το οπτικοακουστικό υλικό που θα δείτε είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας υποστηρίζοντας πάντα σε κάθε μας βήμα ότι τίποτα δεν πραγματοποιείτε εάν δεν υπάρχει ομαδική συνεργασία.

Υποστηρίζουμε ακάθεκτοι ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τα παιδιά μας.

Δυναμώστε την ένταση και απολαύστε το! Πατήστε την παρακάτω εικόνα για να ξεκινήσει.

Μετά τιμής το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων