Ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Ο Αγιασμός του Σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα  09:30, στην αυλή του σχολείου.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Advertisements
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Καλό Μήνα – Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτες (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Περιλαμβάνει 30 ημέρες. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ ου και η ονομασία του. Ο λαός μας συνηθίζει να λέει πως: «Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνας». Oι καιρικές, όμως, συνθήκες που επικρατούν συνήθως τον Σεπτέμβριο δεν μας επιτρέπουν να το πιστέψουμε! Γιατί, παρ’ όλο που υποτίθεται ότι με την έλευση του Σεπτεμβρίου αρχίζει το φθινόπωρο, κάθε χρόνο φαίνεται ότι ακόμη και σε όλη τη διάρκεια του μήνα το καλοκαίρι καλά κρατεί. Ο καιρός όμως σιγά-σιγά αρχίζει ν’ αλλάζει και να μας προετοιμάζει για τον επερχόμενο χειμώνα. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, ξεκινάει επίσημα και το φθινόπωρο, με την άφιξη του Ήλιου στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο της τροχιάς του στις 22 του μήνα.

Πληροφορίες: Βικιπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018.

Για τους μαθητές το σχολικό έτος αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους (2018). Για τους εκπαιδευτικούς, το διδακτικό έτος αρχίζει την Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Κώστας Μπακογιάννης: Κάνουμε τον δικό μας αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει αξιοπρεπώς, όπως του αξίζει!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την παροχή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού.

Με αφορμή αυτή την δράση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ας διαδώσουμε όλοι σε όσους ξέρουμε πως έχουν ανάγκη ότι αρχίζει η παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για την αγορά σχολικών ειδών, σε παιδιά της Α’ τάξης του Δημοτικού της Στερεάς Ελλάδας και τις οικογένειές τους. Είναι η δράση Αρχή…ΖΩ! που υλοποιούμε με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Με αυτή, αλλά και με άλλες δράσεις, λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις κοινωνικές ανισότητες και κάνουμε τον δικό μας αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει αξιοπρεπώς, όπως του αξίζει!

Δείτε προηγούμενη ανακοίνωση ΕΔΩ.

Αφίσα αρχή…ΖΩ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού

Την παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα». Πρόκειται για βοήθημα προς γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη δημοτικού του νέου σχολικού έτους (2017-2018), σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή ενός «Κουπονιού αγορών» (Voucher) για την αγορά σχολικών ειδών, αξίας εξήντα ευρώ (60€), για κάθε παιδί τους.

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι η παροχή του συγκεκριμένου βοηθήματος αποτελεί μία από τις δράσεις της «Γέφυρας» και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). » Η «Γέφυρα» είναι συνδετικός κρίκος για όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και για κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη στήριξή μας» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δομή παρέμβασης με ένα πλήθος δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή αρχή, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

«Η συγκεκριμένη δράση, της παροχής οικονομικού βοηθήματος, «Αρχή…ΖΩ!», είναι για εμάς μία από τις πιο σημαντικές του προγράμματος. Είναι απαραίτητο, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον, να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Στόχος μας, με όλες αυτές τις δράσεις, είναι να μην αισθάνεται κανένα παιδί αποκλεισμένο. Να έχει όλες τις ευκαιρίες και τις υγιείς συνθήκες που πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά της Στερεάς και οι οικογένειές τους. Είτε με τα σχολικά γεύματα, είτε με τις δομές και τις υπηρεσίες μας, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε η παρουσία μας δίπλα σε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται να είναι άμεση αλλά και ουσιαστική, να κάνουμε πράξη την κοινωνική συνοχή. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και την άψογη συνεργασία.» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Η  Πρόσκληση για την ένταξη των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 ημερών (από την 24/08/2017 έως 4/9/2017), ενώ η Δράση θα ολοκληρωθεί έως 31/10/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για την Χαλκίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα γραφεία: Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα 341 00, Τηλ: 2221353800

Αφίσα αρχή…ΖΩ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Ιουλίου

Video Συλλόγου Γονέων – 1ος Χρόνος Δράσης

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την δημιουργία ενός Video για τον πρώτο χρόνο δράσης και τους στόχους του Συλλόγου Γονέων που έφερε εις πέρας με επιτυχία.

Συνεχίζοντας με αγάπη και μεράκι να δημιουργούμε και να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες, το οπτικοακουστικό υλικό που θα δείτε είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας υποστηρίζοντας πάντα σε κάθε μας βήμα ότι τίποτα δεν πραγματοποιείτε εάν δεν υπάρχει ομαδική συνεργασία.

Υποστηρίζουμε ακάθεκτοι ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τα παιδιά μας.

Δυναμώστε την ένταση και απολαύστε το! Πατήστε την παρακάτω εικόνα για να ξεκινήσει.

Μετά τιμής το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας,Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Ιουνίου

Προστατευτικά μέτρα για τον Καύσωνα

Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης καύσωνα, δείτε ΕΔΩ.

Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας για τις περιόδους καύσωνα 2017.pdf

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες Ιουνίου,Παιδεία

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 είναι το Θερινό Ηλιοστάσιο 2017. Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο ψηλότερο ή στο χαμηλότερο σημείο (ετήσιο ) του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Η ημέρα του ηλιοστασίου είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα-Χειμερινό ηλιοστάσιο) μέρα του έτους για όλες τις περιοχές της γης εκτός από τους Τροπικούς.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Καλό Καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Ιουνίου

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ – Ιούνιος – 1η του μήνα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ο μήνας Ιούνιος είναι ο έκτος μήνας του έτους. Από λαογραφικής πλευράς ο μήνας Ιούνιος λέγεται Θεριστής, γιατί τότε σε πολλά μέρη θερίζουν τα σπαρτά, Αϊ-Γιάννης και Αϊγιαννίτης και Κλήδονας, γιατί τότε (24 Ιουνίου) είναι η γιορτή του Αϊ-Γιάννη, που γίνεται ο Κλήδονας. Άλλα ονόματά του: Κερασάρης, γιατί τότε ωριμάζουν τα κεράσια, Ορνιαστής, στην Άνδρο, γιατί τότε γίνεται η επικονίαση-γονιμοποίηση (όρνιασμα) των σύκων.
Επειδή μοιάζουν τα ονόματα του Ιουνίου και του Ιουλίου, ο λαός τον πρώτο τον ονομάζει Πρωτογιούλη και το δεύτερο Δευτερογιούλη.


Ορισμένες από τις παροιμίες που λένε για τον μήνα Ιούνιο ή Θεριστή:

• Από την αρχή του Θεριστή, του δρεπανιού μας η γιορτή.
• Από το θέρος ως τις ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές.
• Γενάρη πίνουν το κρασί, το Θεριστή το ξίδι. (Το κρασί που μπαίνει στα βαρέλια τον Οκτώβρη , ωριμάζει το Γενάρη αλλά τον Ιούνιο έχει γίνει πια ξίδι)
• Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι, αν δε λαλήσει ο τζίτζικας, δεν είν’ καλοκαιράκι.
• Πρωτόλη (Ιούνιε), Δευτερόλη (Ιούλιε) μου, φτωχολογιάς ελπίδα.
• Τον Ιούνιο αφήνουν το δρεπάνι και σπέρνουν το ρεπάνι.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Νησί των Ονείρων – Ερέτρια

Στη διάρκεια του 3ήμερου δημιουργείται ένα ιδανικό σκηνικό, γεμάτο ψυχαγωγία και δράσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ, θα υπάρχει μια πανέμορφη έκθεση με χειροποίητα αντικείμενα και βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα, μια σειρά εργαστηρίων, παιχνιδιών αθλημάτων, μουσικών σχημάτων θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείσετε σε ένα φιλόξενο καταφύγιο, σ’ ένα πευκόφυτο νησί στην αγκαλιά του Ευβοϊκού κόλπου, στο Νησί των Ονείρων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 3/6/17

  • 10:30 – Κυνήγι Θησαυρού! Ο θησαυρός της Μέδουσας. Η Μέδουσα έκρυψε τον πολύτιμο θησαυρό της στο Νησί των Ονείρων. Ποια ομάδα θα καταφέρει να λύσει τους γρίφους, να περάσει τις δοκιμασίες και να τον κάνει δικό της; Παράλληλα (Εργαστήριο Ενηλίκων) Η XeniaRte μας μαθαίνει να φτιάχνουμε διακοσμητικά αντικείμενα με μικτές τεχνικές.
  • 18:00 – Επίδειξη Ελληνορωμαϊκής & Ελεύθερης Πάλης, Παλαιστικός Όμιλος Πρωταθλητών Ερέτριας
  • 18:00 – 20:30 – Αναρρίχηση & Ιππασία. Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας «Αχινός» μας δείχνει τα βασικά βήματα της αναρρίχησης και η φίλη μας Μάρθα, μας κάνει την καθιερωμένη βόλτα με τα άλογα της στο Νησί.
  • 21:00 – Η μέρα κλείνει μουσικά, στο καταπράσινο νησί, με ήχους Ροκ και ταξιδιάρικους. Live music Party by : Shady Street , ΔΕΙΣΔΑΙΜΟΝΑ και Future Tense

Κυριακή 4/6/17

  • 10:30 – Καλλιτέχνες στη Φύση! Η Κυρία Ευαγγελία Μπόρου, με τους μικρούς μας φίλους, θα φτιάξουν όμορφες κατασκευές εμπνευσμένες από τη φύση! Παράλληλα (Εργαστήριο Ενηλίκων). Η Κυρία Κωνσταντίνα Τερζάκη , μας μαθαίνει να φτιάχνουμε φυτικά χειροποίητα σαπούνια με άλατα!
  • 18:30 – Παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το Ξωτικό». Ο Καραγκιόζης και το ξωτικό, ζωντανεύουν και παίζουν μαζί μας, ένα ατελείωτο διαδραστικό παιχνίδι. (Κόστος 3 €)
  • 21:00 – Κουκλοθέατρο & εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας. Ομάδα “Koutourou”, Ειρήνη Λάλου. Σε μια σχολή χορού, μια μπαλαρίνα κατά τη διάρκεια του χορού παρατηρεί τις αλλαγές στη μουσική αλλά και στο σώμα της.. Τελικά μαγεύει με την μουσική της! (Κόστος 3 €)
  • 21:30 – Ρεμπέτικη Βραδιά με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Βασιλικού. Μουσική , Χορός και κέφι σας περιμένουν !!!

Δευτέρα 5/6/17

  • 10:30 Παραδοσιακά Παραμύθια & Εργαστήρι Παραμυθιού

Αφήγηση Παραδοσιακών Παραμυθιών με τις εκπαιδευτικούς : Γιαγκουδάκη Μαίρη, Θεοδωροπούλου Σταυρούλα, Κωνσταντίνου Αιμιλία. Ακολουθεί Εργαστήριο Χειροτεχνίας. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση Χειροτεχνών – μεταποιητών & Οινοπαραγωγών. Πλην των παραστάσεων Καραγκιόζη, Κουκλοθέατρου και της Ιππασίας, τα υπόλοιπα δρώμενα είναι με Ελεύθερη Είσοδο.

Καλό 3ήμερο στο Νησί των Ονείρων

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Παιδεία

Η Άλωση της ΠΟΛΗΣ- Μάϊος 1453

Η ανακοίνωση έχει καταχωρηθεί στην παρακάτω διαδρομή> Το Σχολείο μας/Παιδεία / Η Άλωση της ΠΟΛΗΣ- Μάϊος 1453

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Η άλωση αυτή της Κωνσταντινούπολης, σήμανε και το τέλος της υπερχιλιετούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Δείτε περισσότερα: Βικιπαίδεια, Σαν σήμερα

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Μαΐου

Φωτογραφίες μαθητών σχ. έτους 2016-2017

Αγαπητοί Γονείς,

Οι φωτογραφίες των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017 είναι έτοιμες. Ο κάθε μαθητής έχει παραλάβει ένα φωτογραφικό πακέτο για να το δει στο σπίτι με τον γονιό του. Ο Σύλλογος φέτος εφάρμοσε μια νέα τακτική για να βοηθήσει όλους τους γονείς στην απόκτηση του φωτογραφικού πακέτου του παιδιού του. Έχει ενημερώσει με σημείωμα προς τους γονείς ότι το κόστος του φωτογραφικού πακέτου είναι 10 ευρώ. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι η τιμή είναι από αποκλειστική προσφορά της φωτοεκδοτικής που συνεργαστήκαμε φέτος και ο Σύλλογος δεν θα αποκομίσει κανένα απολύτως κέρδος από την αγορά των πακέτων. Εμείς θα συγκεντρώσουμε το πόσο και θα το κάνουμε αποστολή.

Αφού επιλέξει ο γονιός να συνεχίσει με την αγορά του, τότε μπορεί να δώσει στην Ταμία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κα Μητσάνη Γιώτα το αναλογούν ποσό, ειδάλλως επιστρέφει το φωτογραφικό πακέτο, όπως αρχικά δόθηκε.

Επίσης για τον μαθητή του Σχολείου μας που δεν είχε παρουσιαστεί την ημέρα της φωτογράφισης λόγω ασθενείας, να ενημερώσουμε τους γονείς του, ότι έχουμε προσωπικά αναλάβει τις άμεσες διαδικασίες για την έκδοση και αυτού του φωτογραφικού πακέτου. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι με το χαμόγελο στο πρόσωπο.

Έχοντας μεράκι και αγάπη γι’αυτό που κάνουμε, θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να καταλάβουν όλοι οι γονείς ότι είμαστε δίπλα τους σε οποιαδήποτε σχολική ανάγκη παρουσιαστεί.

Μετά τιμής η ομάδα του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Αξιόλογη έκθεση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Εύβοιας

Αγαπητοί Γονείς και Δάσκαλοι,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ψάχνοντας συνεχώς νέες δράσεις αλλά και να ενημερώνει για ότι γίνεται γύρω μας, σας ανακοινώνει μια αξιόλογη έκθεση.

Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ν. Εύβοιας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Εύβοιας), την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρες πρωί 9:00-13:00, απόγευμα 19:30-22:00, διοργανώνει έκθεση Αγγειοπλαστικής, Κηπουρικής Ανθοκομίας & Αυτόνομης διαβίωσης των μαθητών Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Ευβοίας. Τα εκθέματα είναι από την παραγωγή των εργαστηρίων στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών μας και πρόκειται για μοναδικά κομμάτια. Η εκδήλωση θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου στην παραλία Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διακρίνει τον Σύλλογό μας είναι η ευαισθησία και η αγάπη στον συνάνθρωπό μας και πάντα θα τονίζουμε ότι:

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Με τιμή το Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Πανήγυρις – Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου – Διόρθωση ημερομηνιών

Αγαπητοί Γονείς και Δάσκαλοι,

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου πανηγυρίζει.

Η πανήγυρις θα γίνει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Μαΐου
07:00: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
Σάββατο 27 Μαΐου
Ώρα 06:45: Όρθρος
Ώρα 08:30: Θεία λειτουργία
Ώρα 10:30: Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου.
Στις παραπάνω ιερές ακολουθίες θα λάβουν μέρος οι κάτωθι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες
Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ
Καστοριάς: κ. Σεραφείμ
Σισανίου και Σιατίστης: κ. Παύλος
Κορίνθου: κ. Διονύσιος
Άρτας: κ. Καλλίνικος
Τρέκκης και Σταγών: κ. Χρυσόστομος
Θερμοπυλών: κ. Ιωάννης
Θεουπόλεως: κ. Παντελεήμων
Χαλκίδας: κ. Χρυσόστομος
Πληροφορίες από eviaportal
Μετά τιμής το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Ενημερωτική εκδήλωση – Παιδικές και εφηβικές εξαρτήσεις

Αγαπητοί Γονείς και Δάσκαλοι,

Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, και ώρα 19:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50 (1ος όροφος), η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκίδας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις Παιδικές και εφηβικές εξαρτήσεις.

 

Με τιμή το Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Active Park – Ψυχαγωγική τελική εκδρομή Δασκάλων

Αγαπητοί Γονείς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (διαβάστε την ανακοίνωση της Δ/ντριας του σχολείου μας, κα Τζίνη Μαρία)

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων Γ’ τριμήνου, διοργανώνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ψυχαγωγική εκδρομή στο Active Park στο Σχηματάρι. Το εισιτήριο στοιχίζει 12 ευρώ και περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου και το εισιτήριο του λεωφορείου. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να έρθουν, θα πρέπει ως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, να έχουν φέρει την υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη, ώστε να διαπιστώσουμε αν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. Η υπεύθυνη δήλωση έχει μοιραστεί αρχές της εβδομάδας  από τους δασκάλους της κάθε τάξης, σε όλους του μαθητές ώστε να την παραδώσουν στους γονείς τους.

                                 Χαλκίδα 23/5/2017

                                               Η  Δ/ντρια Τζίνη  Μαρία


Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Παιδεία

«29 Μαΐου 1453 Άλωσις…Μνήμες»

Η ανακοίνωση έχει καταχωρηθεί στην παρακάτω διαδρομή> Το Σχολείο μας/Παιδεία / «29 Μαΐου 1453 Άλωσις…Μνήμες»

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 20:45 θα πραγματοποιηθεί διοργάνωση επετειακής εκδήλωσης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων (ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ), στον αύλειο χώρο Γυμνασίου Ψαχνών, με θέμα «29 Μαΐου 1453 Άλωσις…Μνήμες». Αξιόλογες συμμετοχές στην διοργάνωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», της Παραδοσιακής Χορωδίας Εκπολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Ψαχνών «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», Παραδοσιακή Ορχήστρα του Χορευτικού Συλλόγου Καθενών «ΕΡΙΑ» και του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καθενών.

Χρήσιμες πληροφορίες για την ημέρα μνήμης: Βικιπαίδεια

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Έλα και εσύ!!!

Η οικολογική συνείδηση είναι υπόθεση όλων.  Ελάτε όλοι μαζί να καθαρίσουμε  τις παραλίες! Αν σε ενδιαφέρει να προσφέρεις και εσύ μια υπηρεσία στο περιβάλλον, τότε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δασαρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα Κατερίνα Κατσάτου στο τηλέφωνο 6977269059.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Αγαπάμε… και Πράττουμε Μουσικά!

Αγαπητοί Γονείς και Δάσκαλοι,

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει μια μουσική βραδιά με ελληνικό, ξένο Rock και έντεχνη μουσική. Κύριος σκοπός όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για την εγχείρηση στο δεξιό άνω τενοντομεταφοράς λόγω πλήρους διατομής κερκιδικού νεύρου, στην οποία χρειάζεται να υποβληθεί ο 11χρονος Κωνσταντίνος, μετά από σοβαρό ατύχημα.

Η συμμετοχή των καλλιτεχνών είναι αφιλοκερδώς.

Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ, τα παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.

Έναρξη: 21:00 μ.μ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πάντα υποστηρίζει την φιλοσοφία του, Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όλοι μαζί ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για να βοηθήσουμε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Με τιμή το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων