Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις,Δραστηριότητες Φεβρουαρίου

Σχολικό γαϊτανάκι

Αγαπητοί Γονείς..

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στα πλαίσια των αποκριάτικων δρώμενων, δημιουργήθηκε στην αυλή του σχολείου μας ένα παραδοσιακό έθιμο το «γαϊτανάκι». Όλοι οι μαθητές είχαν φέρει την αποκριάτικη ενδυμασία τους και με την καθοδήγηση των Δασκάλων τους, ντύθηκαν και εγίναν μια ομάδα.

Τραγουδώντας ένα τραγούδι, οι Δάσκαλοι και οι μαθητές ξεκίνησαν να δημιουργήσουν το περίφημο «γαϊτανάκι». Κρατώντας ο κάθε μαθητής από μια κορδέλα, σχημάτιζαν κύκλους χορεύοντας  και στο τέλος φτιάχτηκε μια ωραία πολύχρωμη πλεξούδα. Μέσα από αυτή την δράση δημιουργήθηκαν όμορφες εικόνες και πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μαθαίνοντας για αυτό το έθιμο.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στηρίζοντας έμπρακτα από την πλευρά του, κάλυψε τα απαιτούμενα υλικά  που χρειάστηκε για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι, όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Με τιμή

Σύλλογος Διδασκόντων και  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Δείτε αυτόματα όλες τις εικόνες ΕΔΩ

 

Σχολιάστε