Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Μουσείο Ηρακλειδών – Διδακτική επίσκεψη

Η ανακοίνωση έχει καταχωρηθεί στην παρακάτω διαδρομή> Δάσκαλοι – Παιδιά/Εκδρομές Δασκάλων – Παιδιών/Μουσείο Ηρακλειδών – Διδακτική επίσκεψη

 Αγαπητοί Γονείς,

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων Γ’ τριμήνου, οι τάξεις Δ’, Ε’, ΣΤ’, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 9/5/2017, το Μουσείο Ηρακλειδών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το εντυπωσιακό βιωματικό εκπ/κό πρόγραμμα: «Οι οφθαλμαπάτες της Τέχνης & η Γεωμετρική αλήθεια».

Λίγα λόγια: Το Μουσείο Ηρακλειδών  έχει μετεξελιχτεί σε ένα διαδραστικό κέντρο εξοικείωσης με την επιστήμη. Με βασική του φιλοσοφία το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη, Μαθηματικά», συνεχίζει να υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κτίριο της οδού Ηρακλειδών 16, καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο κτίριο της οδού Απ. Παύλου 37. Αποτελεί επίσης ένα συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας, συνδέοντας τα μαθηματικά με την ιστορία της επιστήμης και της τέχνης, τη φιλοσοφία και τα κλασικά γράμματα.

Οι επόμενες τάξεις που θα παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ηρακλειδών, είναι οι Α’, Β’, Γ’, την Παρασκευή 12/5/2017.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Με τιμή 

το Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 

Σχολιάστε